Без много претенции за научност НА ВСЯКА цена се опитвам да разкажа как се решават основните задачки по алгебра. И където е възможно - да дам някоя рецепта. Е, математикът в мен на много места прозира и сигурно нематематиците често ще мислите, че съм се оляла с математическата страна. Обратно, колегите сигурно ще решат, че често не спазвам добрия  математически тон и не съм доказала разни теореми, че изказът на места не е точен... Ама, за Бога, при толкова информация учениците и без това се губят.
Та, този сайт не е за математиците по душа - те могат да го използват за справка.
Този сайт е за тези, които имат нужда от МАЛКО помощ, за да нямат проблеми.
Иначе съдържа всичко /или когато е напълно готов ще съдържа всичко/, което е необходимо за училище (и 1во, и 2ро ниво), за подготовка за кандидатстване (е, за СУ и УАСГ ще ви трябва още!).
Искам да предупредя всички, които не са си станали близки с параметрите - НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ С ТЯХ :-). Прочетете първо останалите неща, ако ви се налага да решавате параметрични задачи - тогава ги разгледайте. При това - бъдете ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ! Започнете от началото.
Отделила съм темите с параметри - има "*" в менютата.

Повечето от предложените задачи са от изпити във висши училища у нас, давани в последните години.
Когато го писах, го мислех за хора, завършили 10 клас - те могат да се възползват напълно :-). Другите трябва да избират какво да четат.

Засега работят първите 9 глави.

Трябва да разрешите popup прозорците, за да виждате всичко. Няма реклами, просто формули, анимации и др. се отварят така.

Заб. Бутончетата "Напред" и Назад" работят в естествения за мен ред на темите.
Ако искате да се движите по вашия естествен ред - ползвайте менютата вляво.
Извинявайте за правописните грешки - нямам букви на клавиатурата :-) и не ползвам програмка за корекции... Ако много ви дразнят - пишете ми. Ако намерите грешки в задачите - ще съм много благодарна да ме уведомите!! Никой не е застрахован от грешки. А copy/paste културата дотам води често.